2130105625 Αλικαρνασσού 41, Πειραιάς vb.imago@gmail.com

 

Imago

Στο πεδίο της ψυχολογίας, ο όρος "imago" αναφέρεται συνήθως στην εσωτερική εικόνα ή αντίληψη που ένα άτομο έχει για τον εαυτό του και συνήθως αναπτύσσεται στην παιδική ηλικία με βάση τις εμπειρίες και τις αλληλεπιδράσεις του με τους γονείς και το περιβάλλον του.

Συγκεκριμένα, ο όρος "imago" συνδέεται συχνά με την θεωρία του Carl Jung, ενός διάσημου Ελβετού ψυχολόγου. Σύμφωνα με τον Jung, η imago αναπτύσσεται ως ένα είδος εσωτερικού μοντέλου ή εικόνας που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο κάποιο άτομο βλέπει τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Αυτή η imago επηρεάζει την προσωπικότητα, τις συμπεριφορές και τις σχέσεις του ατόμου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έννοια της imago στην ψυχολογία δεν είναι κάτι σταθερό, αλλά μπορεί να αλλάξει μέσα στον χρόνο με βάση τις νέες εμπειρίες και τις εξελίξεις στη ζωή του ατόμου.

Συνολικά, η imago στην ψυχολογία αναφέρεται στον εσωτερικό τρόπο με τον οποίο κάποιο άτομο αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και τον κόσμο, και είναι μια σημαντική έννοια στην κλινική ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

.

.

Με την κυρία Μπούρα ένιωσα άνετα από την πρώτη συνεδρία μας και μπόρεσα να της μιλήσω για τα θέματα που με απασχολούσαν χωρίς ενδοιασμούς. Καταφέρνει μέσα από μια χαλαρή συζήτηση να με βοηθήσει να εντοπίσω και να κατανοήσω σε βάθος τα ψυχολογικά θέματα π

.

.

Υπέροχη γυναίκα πραγματικα. Απο το 1ο ραντεβου μου εβγαλε ένα συναίσθημα σιγουριάς σαν να ειναι το δεύτερο σπίτι μου. Ειναι παντα εκει οταν την χρειάζεσαι να σε συμβουλέψει, να σε βοηθήσει και να σου υπενθυμίσει οτι δεν είσαι μόνος. Υπέροχη!!

.

.

Εξαιρετική επιστήμονας! Ασχολήθηκε σχολαστικά με το πρόβλημα μου!!!!

.

.

Κερδίζει την εμπιστοσύνη σου , είναι άνθρωπος που θα σε ακούσει χωρίς να σε διακόψει, είναι ευγενική, δεν θα σε κρίνει αν έχεις κάποιο έντονο συναίσθημα πχ συγκίνηση και θα σε συμβουλέψει με βάση αυτά που εξιστορείς.

.

.

Έδειξε κατανόηση για το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω άνετα από την πρώτη συνεδρία.Νιώθω πολύ ικανοποιημένη από τη συνεργασία μας και τον τρόπο που προσεγγίζει τις καταστάσεις.

Θεραπεία ζεύγους & οικογένειας
Ομαδική συνεδρία
Προετοιμασία για γονεϊκότητα
Εποπτεία για επαγγελματίες

Εποπτεία για επαγγελματίες

Η εποπτεία για το θεραπευτή είναι εξίσου αναγκαία με την εκπαίδευση και την προσωπική θεραπεία. Η ομάδα εποπτείας απευθύνεται σε επαγγελματίες Ψυχολόγους ή Ψυχιάτρους οι οποίοι εργάζονται θεραπευτικά ή συμβουλευτικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο χώρος μας

Ο χώρος μας

Ο χώρος που έχουμε δημιουργήσει, αποτελεί ένα ασφαλή και εμπιστευτικό μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να εξερευνήσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψυχοθεραπεία online

Ψυχοθεραπεία online

Η ψυχοθεραπεία μέσω ίντερνετ είναι χρήσιμη σε ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από την πρόσβαση σε ψυχολόγο στην περιοχή τους, όπως σε μικρές πόλεις ή στο εξωτερικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΝΕΑ & ΑΡΘΡΑ

Ήλιος

Ήλιος

Ένα παρεξηγημένο άστρο

Μάθετε περισσότερα
Όνειρα

Όνειρα

Αν θυμηθείς το όνειρό σου …

Μάθετε περισσότερα
Ψυχική εξάντληση

Ψυχική εξάντληση

Πώς είναι να νιώθει κάποιος ξεκούραστος σωματικά, αλλά να μην έχει καμία διάθεση να σηκωθεί από το κρεβάτι, να αδράξει τη μέρα του;

Μάθετε περισσότερα